Неділя, Травень 27Усі Чортківські новини

Військовозобов’язаних виключатимуть з Єдиного державного реєстру лише після виповнення ними 105 років

Набув чинності Порядок ведення Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних. Порядок установлює процедури збирання, зберігання, обробки та використання відомостей цього реєстру.

Кого ж внесуть у реєстр і хто його вестиме? Про це запитуємо Олександра Поронюка, начальника Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України.

– Хто потрапить до Реєстру?

– Усі військовозобов’язані віком від 18 до 60 років.

Туди ввійде інформація про фізичну особу, яка дає можливість її ідентифікувати – прізвище, ім’я, фото, інформація про місце проживання чи перебування, дані про батьків, відомості про освіту, реквізити паспорта тощо.

Також буде внесена й інформація про військово-облікові дані особи. Наприклад, військово-облікова спеціальність, де й коли особа служила, категорія запасу, ступінь придатності до служби.

Реєстр отримуватиме інформацію з органів дежавної влади та місцевого самоврядування, підприємств, навчальних закладів. Тобто в електронному вигляді буде все необхідне для того, щоби вести облік і розшукати та викликати військовозобов’язаних у разі потреби.

– Хто веде Реєстр?

– Військові комісаріати.

Його власником є Міністерство оборони України, розпорядником – Генеральний штаб.

– А як захищена така інформація від доступу сторонніх? – Зрозуміло, що це не будуть дані в загальній мережі.

Доступ до електронних облікових карток матимуть тільки уповноважені органи, які його ведуть.

Буде забезпечений відповідний комплекс захисту інформації. Військовозобов’язаний зможе отримати інформацію про те, чи внесено його до Рєєстру і які саме дані, на підставі письмового запиту.

Видалення відомостей про особу проводиться після проходження 105 років з дати її народження.

Виправляти дані можуть за результатами розгляду мотивованої заяви військовозобов’язаного.

Віктор ДУДАР

Коментарі

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?